KLEURTAAL in het Kruithuis

On 5 juli 2018, in Voorbij, by Jolanda Moolenaar

Kleurtaal in het Kruithuis

Onder titel en thema ‘KLEURTAAL’ met HISTOR-ische uitgangspunten.

Welke kleur heeft Veilig? Welke kleur hoort bij Frivool? Wat is Verleidelijk? Welke kleur heeft Regen? Of Parallel? De verfstaaltjes van de bouwmarkt, combineren een kleur met een woord. Dat Kokos de kleur van kokos heeft ligt voor de hand. Maar waarom is Climax heel donker paarsblauw?

Deze kunstenaars van KOV zijn de uitdaging aan gegaan om een kleur met een associatief woord als uitgangspunt te kiezen. En creëerden daarmee werk in de eigen discipline en manier van werken, kijken en denken. Dit heeft 11 verschillende kunstwerken tot stand gebracht.

Flyer Kruithuis beeldzijde

OPENING
Iedereen is welkom op de opening op 8 juli om 15.00 uur
Kom de resultaten bekijken van Rucola, Einder, Allerliefst, Toegankelijk, Wenselijk, Compromis, Lichtpuntje, Topper, Loom, Caïro en Ongecompliceerd.

De titel ‘KLEURTAAL’ met HISTOR-ische Uitgangspunten verwijst zowel naar de basis waaruit de kunstwerken voortkomen (de verfstaaltjes van de producent) als naar de expositielocatie het Kruithuis.

De deelnemende kunstenaars zijn: Lea Adriaans, Patrice Vermeer, Thea Hennevelt, Carla Weijers, Marion Steijvers, Jeanette van Dun, Gerard van Selst, Jolinde van Poppel, Nora de Jong, Jonne van de Griendt en Mario Cadée.

8 juli t/m 5 augustus 2018
woensdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur.
STOK-KRUITHUIS
Citadellaan 7 ’s-Hertogenbosch,
telefoon 073 614 86 38
De entree bedraagt E 3,50 en is tot 16 jaar gratis.

 

Comments are closed.