KUNSTLOKAAL 4M verhalenkamer

On 5 juni 2018, in Voorbij, by Jolanda Moolenaar

Jolanda Moolenaar

De verhalenkamer

De Vughtse Kunstenares Jolanda Moolenaar (1969) exposeert nieuwe collages en schilderijen in  Kunstlokaal vier M.

Meet and Greet

Op vrijdagmiddag  29 juni om 17 uur
is er een Meet and Greet,

zodat u onder het genot van een borrel en hapje kennis kunt maken met de kunstenares en haar werk.

Het heeft een informeel karakter en iedereen is van harte welkom.

De expositie is te zien van 1 juni t/m 30 augustus in Kunstlokaal Vier M, Kerkstraat 5 in Vught. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9:30 – 17:00 uur en op afspraak.
Al tijdens de Open Atelier route van 2017 oogstte Jolanda Moolenaar veel succes met een reeks nieuwe collages. In de maanden erna heeft zij hard doorgewerkt en het resultaat toont zij bij Kunstlokaal vier M.
De collages zijn opgebouwd met gemengde technieken. Jolanda maakt gebruik van oude soms klassieke prenten, moderne afbeeldingen en karakteristieke oude lijsten. Samengevoegd vormen ze authentieke beeldverhalen waar altijd een scherp en verrassend randje aan zit. Het is werk dat uitnodigt om naar te blijven kijken en telkens nieuwe details in te ontdekken. In eerste instantie mooie werelden, die toch ook een duister kantje hebben.
In de kunst van Jolanda Moolenaar heeft het oude, klassieke verhaal altijd centraal gestaan, en het is alsof zij met deze collagevorm nog beter de stem voor haar verhalen heeft gevonden dan eerder.

Naast de collages zijn bij Viermakelaars aan de Kerkstraat 5 in Vught haar bekende multiculturele portretten te zien, veelal in klein formaat. Allemaal sprekende ‘kopjes’, zoals Jolanda ze noemt, die je aan blijven kijken. Ze komen zo erg dicht bij de kijker. Een groot aantal van deze kopjes vond al een mooi plekje aan de muren van bewonderaars.

 

Comments are closed.