NATUURLIJK

On 30 oktober 2021, in Voorbij, by Jolanda Moolenaar

“NATUURLIJK”

Schilderijen van Anjo Hagen
“Schilderen is een manier van kijken en je verwonderen over de wereld om je heen”
Mijn schilderijen zijn gebaseerd op de wereld om mij heen. 
Natuurlijk: lucht, water en land. Ik zie de wisselende kleuren, de snel veranderende beelden en de weerspiegelingen. Deze beelden probeer ik te vangen in foto’s. Deze foto’s, of een detail daaruit, zijn het uitgangspunt voor mijn schilderijen, waarin de kleuren extra worden aangezet en benadrukt. Ik schilder zowel met acryl als met olieverf, waarbij olieverf mijn voorkeur heeft vanwege de volheid van materiaal en kleur.

IMG_3657

Anjo Hagen ( 1954 )
Als lerares handvaardigheid heb ik op diverse scholen gewerkt. Na verschillende workshops in binnen- en buitenland , ben ik in 2005 gestart aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België), een gedegen opleiding waar je de “kneepjes van het vak”, in mijn geval schilderen met olieverf, leert. Deze opleiding heb ik in 2010 afgerond ( hogere graad). Daarna heb ik mij aan dezelfde academie verder gespecialiseerd en heb ik de specialisatiegraad in 2013 behaald.
Sinds 2013 schilder ik in een atelier. Op dit moment in een ruimte in Den Bosch. Ik schilder daar met ateliergenoten, wat inspirerend en motiverend werkt.
In 2019 heb ik mij aangesloten bij de Stichting KuBra, een collectief van kunstenaars uit Noord-Brabant en sinds 2020 ben ik lid van het Kunstenaars Overleg Vught ( KOV)

De expositie is te zien van 14 april tot 1 september 2021 van maandag tot vrijdag van 9.00 u tot 17.00 u bij Kunstlokaal Vier M, Kerkstraat 5, Vught

 

Comments are closed.